Nasrallah'ın Ölümü Sonrası Rusya'dan İsrail'e Sert Tepki!

İsrail'in Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ı öldürmesi üzerine Rusya'dan sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’daki eylemlerini şiddetle kınayarak, bölgedeki çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu.

İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu gelişmenin ardından yaptığı açıklamada, İsrail’in eylemini şiddetle kınadı ve bölgede gerilimin daha da tırmanabileceği uyarısında bulundu.

"ORTA DOĞU'DA DRAMATİK SONUÇLAR DOĞURABİLİR"

Rusya Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürmesini şiddetle kınıyoruz. Bu zorlayıcı eylem, sadece Lübnan değil, tüm Orta Doğu için daha da dramatik sonuçlar doğurabilir. İsrail'i, Lübnan'daki çatışmaları durdurmaya ve bölgedeki istikrarı daha fazla tehdit etmemeye çağırıyoruz."

BÖLGEDE GERİLİM ARTIYOR

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi, bölgedeki tansiyonu ciddi şekilde yükseltti. Rusya'nın bu kınaması, küresel arenada İsrail'in askeri müdahalelerine karşı tepkilerin artmasına neden oldu. Bölgedeki diğer aktörlerin vereceği tepkiler de dikkatle takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.