NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, G7 Dışişleri Bakanları toplantısında Ukrayna'ya destek vurgusu yaptı. Artan müttefik yardımlarıyla ilgili olumlu işaretler aldıklarını belirtti ve NATO'nun Ukrayna'ya yönelik rolünü güçlendirmeyi planladıklarını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Capri Adası'nda düzenlenen G7 Dışişleri Bakanları toplantısında, Ukrayna'ya yönelik müttefik desteğini vurguladı. ABD Kongresi'nin Ukrayna için cesaret verici işaretler verdiğini belirten Stoltenberg, artan yardımlar ve NATO'nun rolünü güçlendirme planları hakkında bilgi verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya'nın yanı sıra Avrupa Birliği (AB) temsilcilerinin de katıldığı G7 Dışişleri Bakanları toplantısında yer aldı. Toplantıya dönem başkanı İtalya'nın ev sahipliği yaptığı Capri Adası'nda gerçekleşti.

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, Stoltenberg, "ABD Kongresi'nin Ukrayna için bir paket üzerinde oylama yapacaklarına dair cesaret verici işaretler aldığını" ifade etti.

Ayrıca, son haftalarda NATO müttefiklerinin, Çekya liderliğindeki mühimmat girişimi gibi inisiyatiflere artan destek verdiklerini belirtti. Özellikle Hollanda'dan artan askeri destek, Danimarka'dan yeni bir yardım paketi ve Almanya'nın Ukrayna'ya ek Patriot sistemleri gönderme kararı gibi adımlara değindi.

Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'ya yönelik güvenlik yardımı ve eğitimi koordine etmede daha etkin bir rol üstlenmeyi planladığını ve sürekli, öngörülebilir mali destek sağlamanın önemini vurguladı.

Sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada da Stoltenberg, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın da katıldığı toplantının verimli geçtiğini belirterek, "Daha fazla savunma ve daha fazla mühimmat yolda." şeklinde ifade kullandı.

Stoltenberg ayrıca, yarın NATO-Ukrayna Konseyi'nin savunma bakanları düzeyindeki çevrimiçi toplantısına başkanlık edecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Yeni Kaledonya'da Oy Kullanma Yasası Değişikliği Protestoları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Kanada'da Orman Yangınları: Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor
Asya'da Aşırı Sıcaklar: İklim Değişikliği Etkisiyle Artıyor
Batı Sumatra'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Ölü Sayısı 58'e Yükseldi