NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Slovakya Başbakanı Fico'nun Silahlı Saldırıya Uğramasını Kınadı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun silahlı saldırıda yaralanmasını kınayarak, demokrasiye yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili şok ve üzüntüsünü dile getirdi. Uzun yıllar birlikte çalıştığı Fico'ya yapılan saldırının demokrasiye karşı bir saldırı olduğunu vurgulayarak, şiddetin asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun silahlı saldırıda yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, ailesi ve Slovak halkıyla dayanışma mesajı verdi.

Stoltenberg, Brüksel'deki NATO Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, uzun yıllar mevkidaş olarak çalıştığı Başbakan Fico'ya yapılan saldırının kendisini derinden etkilediğini ifade etti.

Başbakan Fico'nun yaralanmasıyla ilgili olarak Stoltenberg, "Yaklaşık 20 yıl boyunca birlikte çalıştık. Başbakanlık yaptığımız dönemde de beraberdik. Bu saldırı bizleri derinden sarsıp korkuttu." dedi.

Ayrıca Stoltenberg, "Demokratik değerlere yapılan bu tür saldırılar kabul edilemez. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz ancak şiddet asla bir çözüm olamaz. Başbakan Fico'ya, ailesine ve Slovak halkına en içten dileklerimizi iletiyoruz." şeklinde konuştu.

Slovakya Başbakanı Fico, ülkesinin Handlova kasabasında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gerçekleşen silahlı saldırıda yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.