NATO Genel Sekreteri 'teşekkür etti': Mutabakat İsveç ve Finlandiya'nın önünü açtı

İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nde NATO ülkelerinin liderleri, İsveç ve Finlandiya'yı ittifaka katılmaya davet etme kararı aldı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg kararı "Dün Türkiye, İsveç ve Finlandiya ile yapılan anlaşma bu kararımızın yolunu açmıştır" açıklamasıyla duyurdu.

İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nde NATO üyeleri, İsveç ve Finlandiya'yı üyeliğe davet etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dün akşam Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan anlaşma ile davet kararı yolunun açıldığını belirtti.

Üç ülkenin imzaladığı anlaşma hakkında konuşan Stoltenberg "Dün Türkiye, İsveç ve Finlandiya ile yapılan anlaşma bu kararımızın yolunu açmıştır. Türkiye İsveç ve Finlandiya'ya teşekkür etmek istiyorum. Davetimizi kabul ettiler. Bu Türkiye için iyi bir anlaşmadır. Bu Finlandiya ve İsveç için de iyi bir anlaşmadır. Bu NATO için de iyi bir anlaşmadır." açıklamasında bulundu.


"FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İ NATO ÜYESİ OLMAK ÜZERE DAVET ETMEYE KARAR VERDİK"

Finlandiya ve İsveç'i NATO üyesi olmaya davet ettiklerini duyuran Stoltenberg, "Finlandiya ve İsveç'i NATO üyesi olmak üzere davet etmeye karar verdik. Rusya derhal savaşa son vermeli ve Ukrayna'dan çekilmeli. Rusya'nın saldırganlığına karşı Ukrayna'ya desteğimiz sürecek" diye konuştu.

Rusya'yı NATO müttefiklerinin güvenliğine 'en büyük tehdit' olarak tanımlayan Stoltenberg açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

"Rusya ile kötüleşen ilişkileri yansıtan yeni bir stratejik konsepti kabul ettik. Savunma ve caydırıcılığımızı büyük ölçüde güçlendireceğiz. Müttefiklerimizin güvenliğine en büyük ve doğrudan tehdit Rusya'dır.
Dünyanın dört bir tarafında stratejik olarak adımlar anılmakta. Yeni stratejik konsepti de belirlendi. En son 2010'da güncellenmişti. 2010'a kıyasla değişiklikler de görülüyor. Rusya'nın saldırganlığı bizi hedef almakta. Çin'e de tek kelime ile atıfta bulunduk."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"