NATO, Rusya tehdidine karşı Ukrayna'ya 1.2 milyar dolarlık top mermisi yardımı yapıyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonu sonrasında, NATO'nun doğrudan bir tehdit hissetmese de her türlü risk karşısında tetikte olma kararlılığını vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonuyla ilgili olarak, doğrudan bir tehdit olmasa da NATO'nun her türlü risk karşısında tetikte olması gerektiğini belirtti. Bu bağlamda, NATO, Ukrayna'ya 1,2 milyar dolarlık top mermisi yardımı yapacakları bir anlaşma imzaladı. Stoltenberg, müttefikler arasındaki birbirini koruma kararlılığını vurgulayarak, bu yardımın NATO'nun bölgedeki güvenliği sağlamak adına aldığı önlemlerden biri olduğunu ifade etti.

 

MOSKOVA'NIN OLASI YANLIŞ HESAPLARINI ÖNLEMEK

NATO Destek ve Tedarik Ajansı Genel Müdürü Stacy Cummings, imzalanan sözleşme kapsamında sipariş verilen top mermilerinin teslim süresinin 24 ila 36 ay arasında olacağını açıkladı. Bu yardımın, NATO'nun hazırlıklı ve güçlü bir şekilde hareket etme kararlılığını gösterdiğini belirten Cummings, Moskova yönetimi üzerinde olası yanlış hesaplamaları önlemek ve NATO topraklarının güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür adımların atıldığını ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Son 24 saatte Gazze'de 106 kişi hayatını kaybetti
WikiLeaks’in kurucusu Assange davasında temyiz kararı
Netanyahu hakkında tutuklama kararı verildi
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu'nun savaş suçu iddiasıyla tutuklanmasını talep etti
Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu