NATO tarihinde bir ilk yaşanacak!

Japonya, NATO Savunma Bakanları toplantısına ilk kez bakan gönderecek. Savunma Bakanı Nakatani Gen, 16-21 Ekim tarihleri arasında Avrupa turuna çıkarak NATO ve G7 ülkeleriyle ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor.

Japonya, NATO Savunma Bakanları toplantısına ilk kez bir bakan göndererek tarihi bir adım atıyor. Savunma Bakanı Nakatani Gen, 16-21 Ekim tarihlerinde Avrupa turuna çıkacak ve burada NATO ile G7 ülkeleriyle güvenlik iş birliğini güçlendirmek için önemli görüşmeler gerçekleştirecek.

Japonya hükümeti, NATO Savunma Bakanları toplantısına ilk kez bir bakan gönderecek. Japonya Savunma Bakanı Nakatani Gen, gelecek hafta NATO ve G7 ülkelerinin savunma bakanlarıyla bir araya geleceğini duyurdu. 16-21 Ekim tarihleri arasında Avrupa turuna çıkacağını belirten Nakatani, benzer görüşlere sahip ülkelerle ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Nakatani, 'Serbest ve Açık Hint-Pasifik' vizyonunun önemine dikkat çekerek, "Günümüz güvenlik ortamında Avrupa, Atlantik ve Hint-Pasifik bölgelerinin güvenliği birbirinden ayrılamaz," dedi. 

Ziyareti sırasında, Nakatani ayrıca İngiltere ve İtalya’daki mevkidaşlarıyla üç ülkenin yeni nesil savaş uçağı geliştirme projesinin güncel durumunu ele alacak. NATO ülkelerinin savunma bakanları, 17-18 Ekim tarihlerinde Brüksel'de toplanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.