NATO Ülkeleri Patriot Füzesi Alımında Anlaşmaya Vardı

NATO, savunma kapasitesini artırmak ve güvenliği sağlamak amacıyla 1000 adet Patriot hava savunma füzesi satın alma planları yapıyor.

Sistemleri satın alacak ülkeler arasında Almanya, Hollanda, Romanya ve İspanya'nın bulunduğu açıklandı. Satın alınacak Patriot füzelerinin NATO ülkelerinin Ukrayna'ya kendi stoklarından daha fazla füze teslim etmelerine imkan sağlayacağı; bu durumun da Ukrayna'nın topraklarını Rus saldırılarına karşı daha iyi savunabileceği belirtildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak ortakları tarafından yapılan açıklamayı memnuniyetle karşılayarak değerlendirdi.

PATRIOT FÜZELERİ SATIN ALINACAK ÜLKELER AÇIKLANDI

"Bu yatırım transatlantik savunma işbirliğinin gücünü ve NATO'nun halklarımızın güvenliğine olan bağlılığını göstermektedir."

Füzelerin üretiminden Avrupalı savunma üreticisi MBDA ile ABD'li Raytheon şirketi arasında bir ortak girişim sorumlu olacak.

Füzelerin üretimi halihazırda bakım desteğinin verildiği Bavyera eyaletine bağlı Schrobenhausen'de gerçekleştirilecek.

PATRIOT NEDİR? 

Patriot, Raytheon tarafından üretilen ve hava savunma sistemi olarak görev yapan bir füze sistemidir. Tam adı "MIM-104 Patriot" olan bu sistem, düşman hava araçları ve balistik füzeleri etkisiz hale getirmek için kullanılır. İlk olarak 1981 yılında kullanıma giren Patriot sistemi, özellikle Soğuk Savaş döneminde geliştirilmiş ve daha sonra birçok güncelleme ile modernize edilmiştir.

Patriot sistemi, geniş bir yelpazedeki tehditlere karşı hava savunması sağlayabilen bir sistem olarak bilinir. Özgün olarak anti- uçak ve anti-füze kabiliyetlerine odaklanan sistem, zaman içinde geliştirilerek balistik füzeleri etkisiz hale getirebilme yeteneği de eklenmiştir. Bu nedenle, Patriot sistemleri genellikle stratejik noktalarda, askeri üslerde veya kritik altyapı noktalarında konuşlandırılarak kullanılmaktadır.

Patriot sistemi, bir dizi farklı bileşen içerir ve genellikle radarlar, füze fırlatıcıları, kontrol istasyonları ve füzelerden oluşur. Füzeler, hedefleri tespit edip etkisiz hale getirmek için kullanılır ve farklı modelleri, çeşitli tehditlere karşı koruma sağlayabilir. Bu sistem, NATO ülkeleri ve diğer birçok ülke tarafından kullanılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Netanyahu hakkında tutuklama kararı verildi
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu'nun savaş suçu iddiasıyla tutuklanmasını talep etti
Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!