NATO'ya ilk kadın terörle mücadele koordinatörü

NATO’nun ilk kadın genel sekreter yardımcısı artık terörle mücadele koordinasyonundan sorumlu olacak. Rose Gottemoeller ittifakın IŞİD’e karşı mücadelede de etkili olan Terörle Mücadele Koordinatörü olarak atandı.ABD’nin...

NATO’nun ilk kadın genel sekreter yardımcısı artık terörle mücadele koordinasyonundan sorumlu olacak. Rose Gottemoeller ittifakın IŞİD’e karşı mücadelede de etkili olan Terörle Mücadele Koordinatörü olarak atandı.

ABD’nin Uluslarası Güvenlik ve Silah Kontrolü’nden sorumlu eski müsteşarı Rose Gottemoeller, 2016 yılının Ekim ayından bu yana NATO Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 64 yaşındaki Gottemoeller, bu göreve getirilen ilk kadın olmuştu.

NATO’nun İstihbarat ve Güvenlikten Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Arndt Freytag von Loringhoven'ın da yetkileri artırıldı.

Stoltenberg, Almanya’nın dış istihbarat teşkilatı Federal Haberalma Teşkilatı (BND) eski Başkan Yardımcısı von Loringhoven’ın bu haftadan itibaren özellikle "uluslararası terörizm ve hibrit tehditler" ile ilgileneceğini duyurdu.
Gerilla saldırıları ya da enerji teminindeki sorunlar gibi propaganda ve sabotaj dosyaları da bu kapsamda ele alınacak.

NATO terörle mücadele kapsamında Suriye ve Irak’ta aktif çalışmalar yürütüyor. ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun bu ülkelerdeki operasyonlarına NATO, Awacs keşif uçakları ile destek veriyor. NATO'nun ayrıca Irak’ta güvenlik güçlerinin eğitilmesi misyonu da bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran Dışişleri Bakanı: Filistin'e Destek Üzerine Konuştu
Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
"İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"