Navalny’nin eşi Yulia Navalny sinirlendi: “Putin yaptıklarının sonuçlarına katlanacak”

Münih Güvenlik Konferansı'nda, Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin eşi Yulia Navalny, eşinin ölümünün resmi olarak doğrulanması halinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Alexei Navalny'e yönelik eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşeceğini ifade etti.

 

Münih Güvenlik Konferansı'nda Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin eşi Yulia Navalny, eşinin ölümünün resmi olarak doğrulanması durumunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Alexei Navalny'e yönelik eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşeceğini belirtti.

 

Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin Rusya'daki Yamal Yarımadası'ndaki cezaevinde vefat etmesinin ardından tansiyon yükseldi. Navalny'nin eşi Yulia Navalny, 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda Almanya'da bir konuşma yaptı. Eşinin ölüm haberinin Rus hükümet kaynakları tarafından açıklanması nedeniyle şüpheyle yaklaştığını belirten Yulia Navalny, "Ama eğer bu doğruysa, Putin, tüm çevresi, Putin'in arkadaşları ve hükümeti ülkemize, aileme, eşime yaptıklarının sonuçlarına katlanacaklar. Ve bu gün çok yakında gelecek," dedi.

Putin'e ve Putin hükümetine güvenemeyeceklerini vurgulayan Yulia Navalny, gözyaşları içinde, "Onlar her zaman yalan söylerler," dedi. Uluslararası toplumu Rusya'nın "korkunç rejimi" olarak tanımladığı rejime karşı birleşmeye çağıran Yulia Navalny, "Hem bu rejim hem de Putin, son yıllarda ülkeme, ülkemize, Rusya'ya yaptıkları tüm korkunç şeylerin kişisel sorumluluğunu taşımalıdır," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Gannuşi'ye ve Damadına Onaylanan Hapis Cezaları ve Para Cezaları
Avrupa Konseyi Strazburg'da Yapay Zeka İçin Tarihi Sözleşmeyi Kabul Etti