Nazi Geçmişe Rağmen: FPÖ Avusturya’nın Yeni Gücü Mü Olacak?

Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), Nazi geçmişine rağmen 29 Eylül’deki genel seçimlerde önde gözüküyor. Anketlerde yüzde 28 oy alması beklenen FPÖ, son dönemdeki popülaritesini Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki zaferine borçlu.

Avusturya'da yaklaşan genel seçimler öncesinde, kamuoyu yoklamalarında birinci sırada yer alan aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), 29 Eylül'de yapılacak seçimlerden galip ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Aşırı sağcı partinin, geçmişteki Nazi bağlantılarına rağmen halk desteğini artırması dikkat çekiyor. Haziran ayında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki başarısıyla dikkatleri üzerine çeken FPÖ, son anketlerde %28 oy oranına ulaşacağı öngörülüyor.

NAZİ GEÇMİŞİ VE GÜNÜMÜZDEKİ YÜKSELİŞİ

FPÖ'nün yükselişi, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde ilk kez bu kadar belirgin hale geliyor. Parti, Nazi ideolojisinin etkilerinin hala toplumda hissedildiği bir dönemde, Avusturya’daki tüm anketlerde milletvekili seçiminin kazananı olarak öne çıkıyor. 1933'te Adolf Hitler’in iktidarı ele geçirmesiyle birlikte, Nazi ideolojisi Avusturya'da da güç kazandı. 1938’de Avusturya, Nazi Almanyası'na katılarak bu ülkenin bir eyaleti haline geldi.

SEÇİMİN FAVORİSİ

Avusturya'daki aşırı sağcıların, özellikle FPÖ'nün, önümüzdeki seçimlerde başarılı olması bekleniyor. Bu durum, ülkede aşırı sağ ideolojilerin yeniden canlanmasına neden olabilir. Seçim sürecinin nasıl gelişeceği ve FPÖ'nün iktidara gelmesi durumunda neler olacağı, Avusturya'nın geleceği açısından kritik öneme sahip.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.