NBA'in Efsanevi Yıldızı Hayatını Kaybetti!

NBA’in unutulmaz isimlerinden Bill Walton, 71 yaşında aramızdan ayrıldı. Walton, sakatlıklarla dolu kısa NBA kariyerinde iki şampiyonluk ve bir MVP ödülü kazandı. Ünlü basketbolcu, ayrıca NBA finallerinin en değerli oyuncusu seçilmişti..

NBA tarihinin en büyük yeteneklerinden biri olarak kabul edilen Bill Walton, 71 yaşında hayatını kaybetti. Walton, Amerikan üniversite liginde Kaliforniya Üniversitesi'ni 1973 yılında şampiyonluğa taşıdı.

1974 draftında Portland Trail Blazers tarafından ilk sırada seçilen Walton, 2 metre 11 santimetre boyuyla Portland’ın 1977-1978 sezonundaki şampiyonluğunun mimarı oldu.

GENETİK KEMİK RAHATSIZLIĞI YAŞIYORDU

Ünlü basketbolcu, o yıl NBA finallerinin en değerli oyuncusu seçildi. Ancak, genetik bir kemik hastalığı nedeniyle kariyerinin geri kalanını sakatlıklarla mücadele ederek geçirdi.

Daha sonra katıldığı Boston Celtics ile 1985-1986 sezonunda bir şampiyonluk daha kazandı. Sakatlıkları nedeniyle NBA kariyerini erken noktalayan Walton, daha sonra ülkenin en ünlü spor yayıncılarından biri olarak kariyerine devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.