NBA’nin Yeni Yayın Hakları Anlaşması 76 Milyar Dolarlık Rekor Getirdi

Boston Celtics'in şampiyonluğuyla tamamlanan sezonun ardından NBA, ESPN, NBC ve Amazon’un dahil olduğu 76 milyar dolarlık yeni yayın hakları anlaşması imzalayarak büyük bir rekor kırdı. Bu 11 yıllık anlaşma, NBA’nin yayın gelirlerini üç katına çıkaracak.

Boston Celtics'in şampiyonluğuyla tamamlanan sezonun ardından NBA, ESPN, NBC ve Amazon’un dahil olduğu 76 milyar dolarlık 11 yıllık yeni yayın hakları anlaşması imzalayarak büyük bir rekor kırdı. Bu anlaşma, NBA’nin sezonluk yayın gelirlerini üç katına çıkaracak.

Boston Celtics'in şampiyonluğuyla tamamlanan sezonun ardından NBA, yeni yayın hakları için rekor bir teklif aldı.

The Athletic'te yer alan habere göre, ESPN, NBC ve Amazon'un dahil olduğu anlaşmanın toplam değeri 76 milyar dolar ve süresi 11 yıl olacak. Bu anlaşmayla NBA, sezon başına 6.9 milyar dolar gelir elde edecek.

NBA yönetiminin yapacağı son toplantının ardından sözleşmenin detaylarının kesinleşmesi bekleniyor. Bu yeni anlaşma, lig tarihinde hem sözleşme süresi hem de değeri açısından bir rekor oluşturacak. Önceki anlaşma, 2.6 milyar dolar karşılığında yapılmıştı. Böylece yeni anlaşmayla NBA, yayın gelirlerini üç katına çıkarmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.