Ne mazot ne gübre fiyatları: Çiftçiyi asıl bu dert vuracak!

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün organize ettiği toplantıda yapılan açıklamada, kuraklık ayçiçek üretimini ve verimini %70 oranında etkilediği aktarıldı.

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün organize ettiği toplantıda yapılan açıklamada, kuraklık ayçiçek üretimini ve verimini %70 oranında etkilediği aktarıldı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadul Önemli, Türkiye'deki iklim değişikliğinin önemli bir mesele olduğunu vurgulayarak, sulamanın gelecekte daha zor hale geleceğini ifade etti. Önemli, yağmur suyunun tarımda kullanılabilir hale getirilmesi için projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Önemli, "Gelecekte sulamadan tarım yapmak oldukça zor olacak. Yağan yağmurun bir damlasının denize gitmesini engellemeliyiz. Yarın denizden o suyu çekmek daha büyük masraf olacak" dedi.

AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİNDE DÜŞÜŞ GÖZLENDİ

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Trakya'da kuraklık nedeniyle ayçiçeği üretiminde düşüş yaşandığını dile getirdi. Kırbiç, çiftçilere daha fazla destek sağlanması gerektiğini vurgulayarak, Tarım ve Orman Bakanlığı'na rapor ilettiklerini belirtti.

SULAMA YATIRIMLARI ARTIRILIYOR

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, tarımda sulamanın hayati önem taşıdığını vurgulayarak, sulama ile ilgili yeni yatırımların hayata geçirileceğini söyledi. Bayazıt, Çömlekköy Barajı inşaatının başlayacağını ve tarımın desteklenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Bayazıt, "Arazilerimizin her karışını işliyoruz. Boş kalan arazimiz yok, büyük bir bölümü sulanabilir durumda. Sulama ile ilgili yeni projeler ve yatırımlar her geçen gün büyümekte ve artmakta. Bunun son örneği Çömlekköy Barajı inşaatı. Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı açıkladı. Şu anda inşaatına başlanılacak, ihalesi bitti, sözleşme imzalandı. Önümüzdeki günlerde inşallah Sayın Bakan'ımızın katılımıyla temel atma töreni yapacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Barış Arduç ile Hande Erçel'den Sürpriz! Başrol! Hayranları Şaşkın!
Mete Gazoz Kariyerindeki tek eksiği kapattı!
İstanbul'un Su Dengesi: Baraj Doluluk Oranlarındaki Dalgalanma ve Su Kaynaklarındaki Durum
Türkiye’nin anneleri araştırmasının çarpıcı sonuçları neler?
Bahçeli'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı: "Her Anne Özel, Her Anne Önemli"