Neden Hamza Dağ'ın adı geçiyor?

Sosyal medyada yayılan, Kürşat Ayvatoğlu adlı şahsın lüks bir otomobilde uyuşturucu madde kullandığı görüntüler infial yarattı. Şahsın Hamza Dağ'ın özel kalem müdürü olduğu öne sürüldü. Dağ iddiayı yalanladı. Neden Dağ'ın adının geçtiği ise merak edildi.

Sosyal medyada AKP Çocukları adlı bir Twitter hesabından dün gece AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın özel kalemi olduğu iddiasıyla Kürşat Ayvatoğlu adlı bir kişinin görüntüleri yayımlandı. Görüntülerde Ayvatoğlu'nun lüks bir otomobilde uyuşturucu madde kullandığı görülüyor. Ayrıca Ayvatoğlu'nun sürekli lüks araçlar alıp sattığı da ifade edildi.

İddialar üzerine sosyal medyada infial oluştu. Birçok vatandaş görüntülere tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Bizim vergilerimizle lüks araçlarda uyuşturucu kullanıyorlar" diyerek AK Parti'yi eleştirdi.

Hamza Dağ: Özel kalemim değil, büro personeli

Bugün konuya ilişkin kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Hamza Dağ, "Sosyal medyada görüntüleri yayınlanan Kürşat Ayvatoğlu danışmanım veya özel kalem müdürüm değildir. Yaklaşık 1 yıldır genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin dün akşam iş akdi feshedilmiştir. Şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılmıştır. Yasal sürecin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı. Dağ'ın bu açıklamasına da kısa sürede çok sayıda tepki geldi. Gelen tepkilerde, bir büro personelinin nasıl bu kadar çok parasının olabildiği sorgulandı.

Vedat Demiröz: Partiyle ilişiği kesildi, müsamaha göstermeyeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ise, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sonrası gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu'nun partiyle ilişiğini kestiklerini duyurdu. Demiröz sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Türk aile yapısıyla, milli ve manevi değerlerimizle tamamen zıt görüntüler bizleri derinden yaralamış, söz konusu şahıs hakkında İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü tarafından yasal işlem başlatılmış olup Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da uyuşturucu bağımlılığı konusunda sürece müdahil olmuştur" dedi. Demiröz ayrıca, "Söz konusu görüntülerle partimizi yaralamak ve yıpratmak isteyenler bilmelidir ki partimizin manevi ve ahlaki değerlerimizle yan yana durmayan hiçbir eyleme ve kişiye müsamahası yoktur" ifadelerini kullandı.

AK Parti içi çekişme mi?

Olayda dikkat çeken bir başka unsur ise Ayvatoğlu'nun adının Hamza Dağ ile anılması oldu. Zira Dağ, bir önceki gün yapılan kongrede Mahir Ünal'dan AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini devralmıştı. Bundan bir gün sonra böyle bir videonun Hamza Dağ'ın adıyla ortaya çıkması, "AK Parti içi çekişme mi?" sorularının sorulmasına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır