Negatif kalori etkisi sizi etkiliyor olabilir! Uzmanlar uyardı

Kilo verme sürecinde olan birisine verilen önerilerin başlangıcında devamlı kalori sayımı yapmadan yediklerimizle daha az kalori yakıp yanında egzersiz veya sporla depolanmış kaloriyi yakmaktan geçiyor

Çoğumuz, kilo kontrolü için yediklerimizin kalori içeriğini düşünüyoruz. Ancak kalori, yiyeceklerde veya vücutta depolanan enerjinin bir ölçü birimidir. Yani, tükettiğimiz ve harcadığımız her şeyin özeti kaloridir.

Medyatava'dan Diyetisyen İrem Karadağlı'ya göre, tek bir besin mucizeler yaratmaz. Bu besinleri, dengeli bir diyetin parçası olarak tüketmek önemlidir. Yeterli ve dengeli bir diyetle, katabolik etkisi yüksek gıdalarla beslenmek aç kalmadan kilo vermenize yardımcı olabilir. Negatif kalorili besinler genellikle sebze ve meyvelerden oluşur. Bu besinler, tokluk hissini artırarak iştahı azaltabilir ve metabolizmayı hızlandırabilir. Yüksek dereceli meyveler arasında armut, çilek, erik; sebzeler arasında ise patates, patlıcan, kereviz bulunur.

DOĞRU BESİN TÜKETİMİ

Besin değeri yüksek ancak kalorisi düşük olan bazı yiyecekler de sindirim sırasında daha fazla enerji harcar. Bu da kilo verme sürecini destekler. Yüksek protein içeren somon, tavuk göğsü, sade yoğurt gibi besinler, tok tutma etkileriyle de bilinir. Deniz ürünleri de sindirimi sırasında daha fazla enerji harcatabilir, ancak kolesterol ve ağır metaller içerebilirler. Doğru porsiyonlarda ve doğru şekilde tüketmek önemlidir.  Beslenme alışkanlıklarınızı negatif kalorili yiyeceklerle zenginleştirirken, doğru porsiyonlarda ve doğru şekilde tüketmeye dikkat etmek, kilo kaybınızı destekleyebilir. Örneğin, lahana, domates gibi sebzeleri çiğ tüketmek veya buharda pişirmek daha fazla fayda sağlayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Araştırma: Türkiye'de kadınların yüzde 60'ı düzenli sağlık kontrolüne gitmiyor!
Beyin sisi yaşamı nasıl etkiliyor? Beyin Sisi deyip geçmeyin!
İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
Uzmanlar uyardı: Aşırı el terlemesi neyin habercisi?
BB Uzmanından Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarıyla İlgili Bilgilendirme ve Önlemler