Nepal’de Muson Yağmurları Heyelanlara Yol Açtı: 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Nepal’de Gulmi ve Syangja ilçelerinde şiddetli yağışlar heyelanlara yol açtı. 9 kişi yaşamını yitirirken, 5’i aynı aileden. Evler hasar gördü, yollar kullanılamaz hale geldi. Muson yağmurları, bölgeyi doğal afetlerle vuruyor.

Nepal’in Gulmi ve Syangja ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar, büyük heyelanlara neden oldu. Yetkililer, 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve bu kişilerden 5’inin aynı aileden olduğunu, toprak altında kalarak can verdiklerini açıkladı. Heyelanlar sonucu birçok ev hasar gördü ve yollar kullanılamaz hale geldi. Muson yağmurları, bölgede büyük çaplı doğal afetlere yol açıyor.

Nepal Ulusal Afet Kurtarma ve Azaltma Yönetimi Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Gulmi ve Syangja ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışların heyelanlara yol açtığı bildirildi. Yetkililer, yaşamını yitiren 9 kişiden 5'inin aynı aileden olduğunu ve toprak altında kalarak hayatlarını kaybettiklerini belirtti. Ayrıca, heyelanlar sonucunda iki ilçede birçok evin hasar gördüğü ve yolların kullanılmaz hale geldiği ifade edildi.

Güney Asya'da haziran-eylül ayları arasında meydana gelen muson yağmurları, büyük ölçekli doğal afetler ve kazalara neden olabiliyor. Nepal'de 26 Haziran'da başlayan şiddetli yağışlar, daha önce 14 kişinin hayatını kaybetmesine ve birçok kişinin yaralanmasına sebep olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.