Nepal'de sel felaketi!

Nepal'de şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar sonucunda 66 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi kayboldu. Katmandu çevresindeki binlerce ev su altında kalırken, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hükümet, halkı gereksiz seyahatlerden kaçınmaya çağırdı ve gece yolculuklarını yasakladı.

Nepal’deki şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlar sonucunda 66 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi ise kayboldu. Başkent Katmandu çevresindeki vadide yağışların devam edeceği ve ölü sayısının artabileceği bildiriliyor.

Nehir kenarındaki binlerce ev su altında kalırken, birçok karayolu da ulaşıma kapandı. İnsanların çatılarda mahsur kaldığı gözlemlendi. Katmandu’nun doğusundaki Bhaktapur'da bir heyelan sonucu bir evin çökmesiyle hamile bir kadın ve 4 yaşındaki bir kız çocuğu dahil olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti. Katmandu’nun batısındaki Dhading bölgesinde ise bir heyelan sonucu gömülen bir otobüsten, şoför de dahil olmak üzere 12 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Nepal Futbol Federasyonu'na ait bir eğitim merkezinde meydana gelen heyelanda 6 futbolcu yaşamını yitirirken, diğer futbolcuların sel sularına kapıldığı ifade edildi. Radyo Nepal'in haberine göre, 2 binden fazla kişi sel sularından kurtarılırken, 200 ev hasar gördü.

Hükümet sözcüsü Prithvi Subba Gurung, sel nedeniyle su borularının patladığını, telefon ve elektrik hatlarının etkilendiğini açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında 10 bin polis memurunun yanı sıra gönüllüler ve askeri personel seferber edildi. Nepal hükümeti, halkı gereksiz seyahatlerden kaçınmaya çağırarak, Katmandu vadisinde gece yolculuklarını yasakladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.