Nepal'de Uçak Kazası: 18 Kişi Hayatını Kaybetti

Nepal'in başkenti Katmandu'da Saurya Havayolları'na ait bir uçak kalkış sırasında düştü. Kazada 18 kişi hayatını kaybetti. Uçakta toplam 19 kişi bulunuyordu. Pokhara'ya gitmekte olan uçağın alev aldığı bildirildi. Nepal'in hava güvenliği sorunları nedeniyle AB tarafından yasak uygulanıyor.

Nepal'in başkenti Katmandu'da bu sabah kalkış sırasında Saurya Havayolları'na ait bir uçak düştü. Uçakta bulunan 19 kişiden 18'inin hayatını kaybettiği bildirildi. Pokhara'ya gitmekte olan uçağın alev aldığı ve büyük bir duman bulutu yaydığı belirtildi. Nepal'deki hava güvenliği sorunları Avrupa Birliği tarafından yasaklamalarla sonuçlandı.

Bu sabah, Nepal'in başkenti Katmandu'da kalkış sırasında bir küçük uçak düştü. Kazada 18 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kathmandu Post gazetesine göre, uçakta 19 kişi bulunuyordu ve kazanın yerel saatle 11:00 civarında meydana geldiği belirtiliyor. Uçağın Saurya Havayolları'na ait olduğu ve Pokhara'ya gitmekte olduğu ifade edildi.

Haber portalı Khabarhub, uçağın alev aldığını ve büyük bir duman bulutu oluşturduğunu bildirdi. Havaalanı yetkilisi Premnath Thakur, uçağın mürettebat dahil 19 kişi taşıdığını doğruladı.

Saurya Havayolları'nın internet sitesine göre, yalnızca Bombardier CRJ 200 jetlerini kullandıkları belirtiliyor. Nepal'in hava endüstrisi, son yıllarda hem mal hem de insan taşımacılığı, ayrıca yabancı trekkingciler ve dağcıların taşınması nedeniyle büyük bir büyüme yaşadı. Ancak yetersiz eğitim ve bakım nedeniyle güvenlik sorunları da yaşanmakta. Avrupa Birliği, bu güvenlik endişeleri nedeniyle tüm Nepalli havayolu şirketlerinin hava sahasına girişini yasakladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.