Neredeyse Her Markette Satılan Ünlü Marka İflas Etti! Kanserojen Madde İddiaları Sonunu Getirdi!

Küresel ekonomik dalgalanmalar devam ederken, Türkiye'de birçok markette yer alan ünlü bir marka iflas koruma başvurusunda bulundu. Ürünlerinde kanserojen madde bulunduğu iddialarıyla gündeme oturan markanın detayları şaşkınlık yarattı. İşte detaylar...

Türkiye’de neredeyse her markette satılan ünlü marka, kansere yol açtığı iddia edilen ürünleri nedeniyle iflasın eşiğine geldi.

Dünyanın en büyük sağlık şirketlerinden biri olan Johnson & Johnson, bebek pudrası ve talk içeren diğer ürünlerinin kansere yol açtığı iddialarıyla karşı karşıya. Kanserojen madde içerdiği öne sürülen bu ürünler nedeniyle şirket, dünya genelinde on binlerce davaya konu oldu. Johnson & Johnson’ın, bu davalar sonucu oluşan tazminat yükümlülüklerini karşılamak için 10 milyar dolara yakın bir ödeme yapmayı planladığı bildirildi.

Bu kritik süreçte şirketin beklenmedik bir adım atarak yan kuruluşu Red River Talc’ı iflas koruma altına almak için Houston’daki bir federal mahkemeye başvurduğu açıklandı. Şirket, şu ana kadar 62 binden fazla davayla mücadele ediyor. Davacılar, bu ürünlerin asbest içerdiğini ve farklı kanser türlerine yol açtığını öne sürüyor.

Şirketin bu büyük dava yüküyle başa çıkabilmek adına attığı adımların ve iflas sürecinin, sağlık sektöründe geniş yankı uyandırdığı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.