Nestle işçileri 'Üretime bir mola ver' dedi

Asgari ücretle çalışan işçiler, maaşlarının iyileştirilmesini ve sözleşmeli işçilerin kadroya alınmasını istiyor.İşçiler talepleri karşılanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.  Nestle’nin çikolata,...

Asgari ücretle çalışan işçiler, maaşlarının iyileştirilmesini ve sözleşmeli işçilerin kadroya alınmasını istiyor.İşçiler talepleri karşılanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.  

Nestle’nin çikolata, kahve ve su üretimin yapıldığı Karacabey fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmayınca işçiler dün iş bıraktı. Fabrika önünde toplanan işçilere hitaben konuşan Tek Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Akyürek, “Fabrikada üretim durdu. Bakım için, yasal sorumluluk gereği içeride kalması gereken belli sayıda işçi arkadaş var. Onların dışında bütün arkadaşlar, dışarıda ve greve katılmış durumda. Bizim talebimiz, 600 lira seyyanen ücret artışıydı. İşveren, çok düşük bir teklifle geldi ve bir ortak nokta bulunamadı. Görüşmeler, grev başlamış olsa bile her an gerçekleşebilir ve her an bir uzlaşma noktası bulunabilir'' dedi. Konuşmanın ardından fabrika duvarına “Bu iş yerinde grev vardır'' yazılı afişin asılırken, işçiler hep birlikte halay çekti.

Hakkımızı alana kadar grevdeyiz

Cumhuriyet'e konuşan Tekgıda-İş Mustafa Kemalpaşa Şube Başkanı Engin Öz, grev kararının arabulucu aşaması da dahil 10 görüşmenin sonucunda arılaşmaya varılamayınca alındığını söyleyerek, “İşverenle görüşmeye de hazırız, hukukun verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Taleplerimiz karşılanana kadar devam edeceğiz. Kararlıyız'' diye konuştu.

Kadro ve iyileştirme istiyoruz

Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmayınca ortak kararla “tam kadro'' greve çıktıklarını söyleyen 17 yıllık Nestle işçisi Erol Şaşı da, “Daha önce bağlı olduğumuz Öz Gıda İş Sendikası’nın işverenle kurduğu sıkı diyaloglar yüzünden senelerce kandırıldık. Şirket de böyle bir sendikaya alışkın. Bu yüzden görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı. Grevimiz 1 yıl sürse de sonuna kadar bırakmayacağız'' dedi.

Greve çıkan işçilerden Murat Balcı ise, yüzde 60’ı asgari ücret alan çalışanların maaşlarının iyileştirilmesi ve sözleşmeli işçilerin kadroya alınmasını istediklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Elektronik devi iflas etti, 3000'e yakın mağazası kapanıyor!
Milyonlarca emekliye kötü haber geldi!: Temmuz ayında düşük zam alınacak!
Prof. Dr. Emre Alkin dövizi serbest bırakın diye seslenerek kur uyarısı yaptı!
Ticaret Bakanlığı'ndan tavuk eti ihracat kısıtlaması: Fiyatlar düşecek mi?
Sivas'ta Kurban Bayramı için kesim fiyatları belli oldu: İşte 2024 kurbanlık güncel fiyatlar