Netanyahu 150 hasta çocuğun Gazze'den çıkışını erteledi

Netanyahu erteleme kararı aldı.. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, tedavi için Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitmesi planlanan ortalama 150 çocuğun Gazze'den çıkışını ertelediği açıklandı.

İsrail devlet televizyonuna göre Pazartesi günü 150 çocuğun tıbbi tedavi için İsrail üzerinden BAE'ye gitmesi planlanıyordu ancak Netanyahu, Mecdel Şems saldırısının ardından çocukların Gazze'den gönderilmesini erteleme kararı aldı.

Haberinde Netanyahu'nun kararı ile Magdel Şems saldırısı arasındaki bağlantı ve çocukların Gazze'den ayrılışlarının yeni tarihi hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

BAE bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Magdal Şems'in Saldırısı
İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems kasabasında futbol sahasına düşen roket sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin öldüğü, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusu, "istihbarat ve değerlendirmelerine dayanarak" Lübnan'ın güneyindeki Şeba kentinin kuzeyine bir roket atıldığını ve sorumluluğu Lübnan Hizbullahı'nın üstlendiğini söyledi.

Lübnan Hizbullahı, Mecdel Şems'teki saldırı haberlerini yalanladı ve bunun "olayla hiçbir ilgisi olmadığını" söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu saldırıyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İsrail bu ölümcül saldırıyı görmezden gelmeyecek. Hizbullah daha önce ödemediği kadar yüksek bir bedel ödeyecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.