Netanyahu ABD Kongresi'nde Protestocuları İran Destekçisi Olarak Nitelendirdi

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'nde Gazze operasyonlarını "medeniyet vs. barbarlık" çatışması olarak tanımladı. Protestoculara sert eleştirilerde bulunarak, İran destekli olduklarını iddia etti. Kongre'de birçok kişi ve stajyer konuşmayı boykot etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Gazze'deki operasyonları "medeniyet ve barbarlık" arasındaki çatışma olarak tanımladı. Netanyahu, Kongre dışındaki İsrail karşıtı protestoları İran'ın desteklediğini öne sürerek sert ifadeler kullandı. Konuşma sırasında birçok Kongre üyesi ve stajyer, Netanyahu'nun konuşmasını boykot etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, konuşmasının dışında İsrail karşıtı protestolar düzenleyen göstericilere yönelik sert ifadeler kullandığı ve protestocuları İran'ın desteklediği şeklinde suçladığı dikkat çekti. Netanyahu, konuşmasında İsrail'in Gazze'deki operasyonlarını medeniyet ile barbarlık arasındaki bir çatışma olarak tanımladı ve ABD'nin İsrail'e desteğinin önemini vurguladı. Konuşmasının ardından, Kongre dışındaki protestolara katılanları İran'ın "kullanışlı ahmakları" olarak nitelendirdi.

Bu konuşma sırasında, Temsilciler Meclisi'nden bazı üyeler ve Kongre stajyerleri, Netanyahu'nun konuşmasını boykot etti ve çeşitli protesto eylemleri gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.