Netanyahu açıkladı: "Filistin devleti dayatmalarını reddediyoruz"

Kabine toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in, Filistinlilerle kalıcı bir anlaşmaya yönelik uluslararası müdahaleleri kesin bir dille reddettiğini ifade etti. Bu açıklama, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Filistin devletinin canlandırılması fikrinden sonra geldi.

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin devletinin tek taraflı olarak dayatılmasına karşı çıkma kararını kabinede oylamaya sunacağını ifade etti.

Netanyahu bugün, haftalık kabine toplantısının başlangıcında yaptığı açıklamada, bu adımın "uluslararası toplumda son zamanlarda İsrail'e tek taraflı olarak bir Filistin devleti dayatma girişimine ilişkin konuşmaların" peşinden geldiğini söyledi.

Netanyahu, şu şekilde konuştu: "İsrail, Filistinlilerle kalıcı bir anlaşmaya ilişkin uluslararası dayatmaları tümüyle reddetmektedir. Böyle bir anlaşmaya ancak taraflar arasında önkoşulsuz doğrudan müzakereler yoluyla varılabilir."

 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye istekli olmaları sebebiyle, İsrail'in Orta Doğu'ya daha fazla entegre olabilmesi için yakın zamanda "olağanüstü bir fırsat" olduğunu belirtti. Blinken, İsrail'in daha iyi bir ortak olabilmesi için Filistin devletinin yeniden canlandırılmasının önemini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor