Netanyahu, Batı Şeria'da Daha Fazla Kan Dökeceklerinin Sinyalini Verdi!

Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail ordusunun 43. taburundaki yedek askerler ve komutanlarla buluşmasında İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına ilişkin açıklamada bulunmuş oldu.

Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusunun 43. taburundaki yedek askerler ve komutanlarla bir araya gelerek, Gazze Şeridi'ndeki saldırılara dair açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırılarına "zafer kazanıncaya" kadar devam edeceklerini belirterek, bu nedenle Gazze dışındaki diğer bölgelerle de ilgilenmeleri gerektiğini ifade etti.

İsrail Başbakanı, Batı Şeria'da geçen yıl başından bu yana İsrail güçlerinin 500'den fazla "terörist" olarak nitelendirdiği Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı ve "Bugün Cenin'de işimiz bitmedi." dedi. Bu açıklamaların ardından Cenin'deki İbni Sina Hastanesi'ne sivil kıyafet giyen ve doktor-hemşire gibi görünen ortalama 10 İsrail özel harekat mensubu tarafından yapılan saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Gazze'deki saldırıların yanı sıra, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında da artış yaşandığı belirtildi. Gazze'deki saldırıların başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 381 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ifade edildi. Ayrıca, bu dönemde gözaltına alınanların sayısının 6 bin 390'a ulaştığı bildirildi. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) verilerine göre, 2024 yılının ilk 2 haftasında işgal altındaki Batı Şeria'da 7'si çocuk olmak üzere 30 Filistinli öldürüldü.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Selde Ölü Sayısı 158'e Yükseldi
ABD, İsrail Liderlerine Yönelik Yakalama Kararını Eleştirdi
Trump'ın Sus Payı Davasında Cohen İtirafı: Trump Organization'dan Para Çaldım!
"İsrail ile ABD, Filistin devletinin kurulmasını engelliyor"
Londra-Singapur Uçağında Korku Anları: Türbülans Nedeniyle 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı!