Netanyahu: “Bize Saldıran Herkesi Hedef Alırız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından ilk kez açıklama yaparak, bu adımın İsrail’in güvenliği ve bölgedeki güç dengeleri açısından kritik bir önem taşıdığını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Nasrallah’ı sayısız İsraillinin yanı sıra Amerikan ve Fransız vatandaşlarının ölümünden sorumlu bir "katil" olarak nitelendirerek, onun ortadan kaldırılmasının İsrail için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

NASRALLAH, İRAN’IN KÖTÜLÜK EKSENİNİN BAŞI

Netanyahu, Nasrallah’ın yalnızca İran tarafından yönetilmediğini, aksine birçok durumda İran’ı harekete geçiren isim olduğunu söyledi. İsrail Başbakanı, Hizbullah liderinin öldürülmesinin İsrail’in güvenliğini artıracağını belirterek, "Bu adım, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için kritik bir şarttı" dedi. Ayrıca, Nasrallah’ın İran’ın kötülük ekseninin ana motoru olduğunu vurguladı.

İSRAİL ZORLU GÜNLERE HAZIRLANIYOR

Netanyahu, Nasrallah’ın ölümünün ardından İsrail’in karşılaşacağı zorluklara dikkat çekerek, "Önümüzdeki günlerde önemli sınamalarla karşı karşıya kalacağız, ancak bunların üstesinden geleceğiz" dedi. İsrail’in katı tutumunu sürdüreceğini ve İran’a karşı güçlü bir duruş sergileyeceğini belirten Netanyahu, "Bize saldıran herkese karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

GÜNEYDEKİ ESİRLERİN GERİ DÖNÜŞÜNE KATKI

Nasrallah’ın öldürülmesinin yalnızca kuzeydeki güvenliği sağlamakla kalmayacağını, güneydeki esirlerin geri getirilmesine de katkı sağlayacağını ifade eden Netanyahu, bu gelişmenin bölgede güç dengelerini değiştireceğini söyledi. İsrail’in "uzun kolunun" düşmanlarına ulaşabileceğini belirterek, İsrail’in esirlerini geri getirmek ve güvenliğini sağlamak konusunda kararlılıklarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.