Netanyahu BM kürsüsünden İran'ı tehdit etti: "İsrail'in kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer yoktur

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, "Tahran'a bir uyarım var: Eğer bize saldırırsanız, biz de karşılık veririz. İran'da İsrail'in erişemeyeceği bir yer yoktur. Bu durum, tüm Orta Doğu için de geçerlidir" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, BM 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türk heyeti başta olmak üzere birçok ülke temsilcisinin protesto amacıyla salonu terk ettiğini belirtti. İsrail'in bir "yaşam savaşı" verdiğini ifade eden Netanyahu, BM'ye katılma amacının yalan ve iftiralar karşısında gerçeği anlatmak olduğunu söyledi.

Netanyahu, İsrail'in barışa olan isteğini vurgulayarak, "İsrail'i yok etmek isteyen düşmanlarla karşı karşıyayız" dedi. Ayrıca, Suudi Arabistan ile bir barış anlaşması yapılmasının Orta Doğu'da tarihi bir dönemi başlatacağına inandığını dile getirdi. 

Konuşmasında, Mısır, Suudi Arabistan, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'ü "kutsanmış ülkeler" olarak gösteren bir harita sundu ve Filistin topraklarının tamamını "İsrail" olarak gösterdi. İran'ı eleştirerek, bu ülkenin faaliyetlerini "hain planlar" olarak nitelendirdi ve saldırılara karşı uyarıda bulundu.

Hamas'ı Gazze'deki varlığı nedeniyle eleştiren Netanyahu, "Hamas gitmeli" diyerek, barışçıl bir sivil yönetim destekleyeceklerini ifade etti. Ayrıca, İsrail ordusunun Hizbullah'a karşı bir kara harekâtı için hazırlandığını belirtti.

Konuşmasının sonunda, dünya ülkelerini İsrail’in yanında durmaya çağıran Netanyahu, kendi güvenliklerini sağlamak için ortak bir duruş sergilemeleri gerektiğini vurguladı. Netanyahu kürsüye çıktığında birçok ülkenin temsilcisi salonu terk ederken, Türk heyeti de protesto amacıyla salondan ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.