Netanyahu esir takası gündeminde: Hamas'ı suçladı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırıları ve işgal girişimleri devam ederken, esir değişimi konusu sık sık gündeme geliyor. İsrail Başbakanı Netanyahu, esir değişiminin gerçekleşmemesini Hamas'ın tutumuna bağlarken, diplomatik ve askeri baskının artırılacağını söyledi.

Netanyahu, Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmanın, Hamas'ın taleplerinin artması nedeniyle yapılamadığını ifade etti. Hamas'ın taleplerini artırdığına dikkat çeken Netanyahu, hükümete yönelik baskılar ve sokak protestolarına atıfta bulunarak Hamas'ın İsrail'deki bölünmeden yararlandığını ve buna cesaret aldığını belirtti.

ŞARTLARI AĞIRLAŞTIRDI 

Hamas'ın esirleri serbest bırakma şartlarını ağırlaştırdığını vurgulayan Netanyahu, ilerleyen günlerde Hamas'a diplomatik ve askeri baskının artırılacağını ve bunun esirleri geri getirmek ve zafer elde etmek için tek yol olduğunu savundu. Netanyahu, İsrail'in ordusunun güçlü olduğunu ve düşmanlarının üstesinden geleceğini vurgulayarak İsrail'in savunulacağını belirtti.

ABD'nin Batı Şeria'daki insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail ordusuna yaptırım uygulama planlarına karşı çıkarak, İsrail ordusunu ve savaşçılarını destekleyeceğini ifade etti. Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanan Netanyahu, Hamas'ın kalıcı ateşkes talep etmesiyle İsrail'in Gazze'ye saldırmaya devam etmesi arasındaki temel anlaşmazlıklara işaret etti.

Gazze'deki durumun insanlık için büyük bir felaket olduğunu vurgulayan Netanyahu, Hamas'ın Gazze'deki evlere geri dönme talebi ile İsrail'in kara işgaline devam etme ısrarını belirtti. İsrail makamlarına göre, Gazze'de birkaç İsrailli esir bulunuyor ve Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen İsrailli esir sayısının 70'i geçtiğini açıkladı. Gaza'da yaşanan felaketin ardından insan hakları örgütlerine göre 2,3 milyon Filistinli, 16 yıldır süren ablukanın ve ağır bombardımanın etkisiyle büyük bir insanlık dramı yaşamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı
Kızlı erkekli konserler istemiyorum: Rektörlük bahar şenliğine izin vermedi
Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak