Netanyahu, Gazzeli Çocukların Yurtdışına Tedavi Planını Erteledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Golan Tepeleri'ne yapılan saldırının ardından 150 Gazzeli çocuğun yurtdışına tedavi için gönderilmesi planını erteledi. Gazzeli çocukların Birleşik Arap Emirlikleri'ne nakli ve sahra hastanesinde tedavi kararı da veto edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Golan Tepeleri'ne yapılan saldırının ardından, 150'ye yakın Gazzeli çocuğun tedavi için yurtdışına gönderilmesi planını erteledi. Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarının 296 gündür sürdüğü bir dönemde, çocukların Birleşik Arap Emirlikleri'ne nakledilmesi ve sahra hastanesinde tedavi edilmesi kararları da iptal edildi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Golan Tepeleri'ne düzenlenen saldırının ardından 150'ye yakın Gazzeli çocuğun tedavi için yurtdışına gönderilmesi planını erteledi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 296 gündür sürüyor. 

Gazzeli çocukların, yarın öğleden sonra Ramon Hava Üssü'nden Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) nakledilmesi planlanıyordu. Ayrıca, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın bu ayın başlarında Gazzeli çocukların İsrail-Gazze sınırı yakınlarındaki bir sahra hastanesinde tedavi edilmesi yönündeki kararının Netanyahu tarafından veto edildiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.