Netanyahu Hamas’ın esir takası teklifini reddetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı bir görüntülü açıklamada, şu ana kadar 110 esiri geri getirdiklerini ve tamamını geri getirmeye kararlı olduklarını belirterek, Hamas'ın teslim olma şartlarını reddettiklerini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı bir görüntülü açıklamada, şu ana kadar 110 esiri geri getirdiklerini ve tamamını geri getirmeye kararlı olduklarını belirterek, Hamas'ın teslim olma şartlarını reddettiklerini söyledi. Netanyahu, esirlerin serbest bırakılması karşılığında Hamas'ın savaşı sona erdirme ve İsrail güçlerinin Gazze'den çekilme taleplerine karşı çıktıklarını ifade etti.

NETANYAHU: "BOŞUNA ÖLMEYECEĞİZ, GÜVENLİK GARANTİ ALTINDA OLAMAZ"

Netanyahu, Hamas'ın taleplerini kabul etmeleri halinde askerlerin boşuna ölacağını, vatandaşların güvenliğinin garanti altına alınamayacağını ve yeni bir çatışmanın kaçınılmaz olduğunu savundu. İsrail Başbakanı, "Savaşı tüm cephe ve sektörde sürdürüyoruz. Hiçbir teröriste dokunulmazlık vermiyoruz. Ne Gazze’de ne Lübnan’da ne Suriye’de ne de başka bir yerde. Kim bizlere zarar vermeye çalışırsa ona zarar veririz." ifadelerini kullandı.

GALLANT: SALDIRILARI GENİŞLETECEĞİZ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze semalarında uçakla yaptığı uçuşun ardından yaptığı değerlendirmede, Han Yunus'ta yoğun bir saldırı yürüttüklerini ve saldırıların genişleyeceğini belirtti. Gallant, hedeflerine ulaşana kadar Gazze Şeridi'nin semalarını kaplamaya devam edeceklerini söyledi.

ABD İLE GÖRÜŞMELER VE GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILAR

The Washington Post'un haberine göre, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Gazze'ye yönelik daha "düşük yoğunluklu saldırı" yapılması için İsrailli yetkililerle görüştüklerini açıkladı. Bu açıklamalar, ABD'nin sivil ölümlerinin azaltılması konusundaki baskılarına işaret ediyor. Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistinlilere yapılan ihlallere karşılık olarak 7 Ekim 2023'te İsrail'e kapsamlı bir saldırı düzenlemiş ve birçok İsrailli esir almıştı. Çatışmaların ardından, 24 Kasım 2023'te başlayan "insani ara," 81 İsrailli ve 240 Filistinli esirin karşılıklı olarak serbest bırakılmasıyla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Geoffrey Hinton: Yapay Zekanın Eşitsizlik Etkisi İçin Evrensel Temel Gelir Önerisi
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşımakta olan helikopter kaza yaptı!
Slovakya Başbakanı Fico'nun Sağlık Durumu Hakkında Yeni Açıklamalar
Endonezya'da İbu Dağı'nda Meydana Gelen Volkanik Patlama: 7 Kasaba Tahliye Edildi
İsrail, 3 bin yardım tırının Gazze'ye ulaşmasını engelledi