Netanyahu hükümetine uyarı: "Mescid-i Aksa kısıtlamasının din savaşına yol açabileceği"

Şin-Bet Direktörü Ronen Bar, yapılan toplantıda bulunan bakanlara kısıtlamaların Müslüman-Yahudi çatışmasına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanmasının öfkeye ve gerilime neden olabileceğini vurguladı.

İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar'ın, ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girişine yönelik kısıtlamaların "Müslüman-Yahudi çatışmasına sebep olabileceği" konusunda hükümeti uyarmış olduğu belirtiliyor. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre; Bar, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerini kısıtlama emri verdiği bir güvenlik toplantısında, bu kısıtlamaların öfke ve tepkiye yol açabileceğini ve bu durumun Hamas'ın lehine olabileceğini ifade etti.

Toplantıya katılan bakanlara kısıtlamaların Müslüman-Yahudi çatışmasına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunan Bar, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya ramazan ayında girişinin yasaklanması çağrısını hatırlattı.

"Kanal 13" televizyonunun 18 Şubat tarihinde yayınladığı habere göre, Şin-Bet'in İsrail içindeki Filistinlilerle polis arasında olası çatışmalar konusunda uyarılarına rağmen Netanyahu'nun, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanmasını onayladığı belirtilmişti.

Dün yapılan bir açıklamada İsrail Başbakanlığı, "ramazan boyunca Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da ibadetlerinin kısıtlanması" kararının "güvenlik kaygıları göz önüne alınarak dengeli bir şekilde alındığını" belirtti. Ancak açıklamada, Mescid-i Aksa'da ibadet edecek kişilerin kimler olacağı ve hangi kısıtlamaların uygulanacağı konusunda detay verilmedi.

Hamas ise İsrail'in ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlama kararını "Siyonist suçun ve din savaşının derinleşmesi" olarak nitelendirdi.

Tel Aviv yönetimi, 7 Ekim'den beri özellikle cuma günleri başta olmak üzere Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girişine kısıtlamalar uyguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Güney Kore, Kuzey Kore Tehditlerine Karşı Sarı Deniz'de Savunma Tatbikatı Gerçekleştirdi
Gazze'deki Görüşmelerden Sonuç Çıkmadı: Hamas ve İsrail Arasındaki Çatışma Sürüyor
Putin'den Sert Uyarı: Zafer Günü Töreninde Batılıları Tarihi Çarpıtmakla Suçladı
Apple'ın iPad Reklamı Sanatı Ezdi: Tepkiler Üzerine Özür Diledi
Rio Grande do Sul'da Artan Seller Felaketi: Ölü Sayısı ve Kayıplar Artıyor