Netanyahu İsrail ordusunun açıklamasını tanımadı: "Bu asla olmayacak"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusu tarafından duyurulan 'taktiksel ateşkes' açıklamasından haberdar olmadığını belirterek, bu durumu kesinlikle kabul etmediğini ve "Bu asla gerçekleşmeyecek," dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta ilan edilen "taktiksel ateşkes"e ilişkin yapılan açıklamayı kabul etmediğini ve bu gelişmeyi medyadan öğrendiğini ifade etti.

Kanal 12 televizyonuna göre Netanyahu, hükümetin düzenlediği haftalık toplantıda bu konuyu ele aldı.

"BU ASLA OLMAYACAK"

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'deki siyasi liderliğin ordu tarafından yapılan açıklamalarla bilgilendirilmediğini öne sürerek, Gazze Şeridi'nde ilan edilen ateşkesin asla gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

Netanyahu, kendileriyle koordinasyon olmadan böyle bir duyurunun nasıl yapıldığını soruşturacaklarını belirtti.

Başbakan, Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla kısa süreli ateşkeslerin olduğunu iddia etti, ancak Ordu Sözcüsü tarafından belirtilen şekilde gerçekleşmediğini söyledi.

TAKTİKSEL ATEŞKES' AÇIKLAMASI

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bu sabah X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan Philadelphia Koridoru ve Gazze'nin kuzeyine yönelik askeri faaliyetlerin, uluslararası kuruluşlarla yapılan görüşmeler sonucunda insani amaçlarla sabah 08.00'den akşam 19.00'a kadar taktiksel olarak durdurulmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Adraee daha sonra yaptığı bir başka açıklamada ise Gazze Şeridi'nin güneyinde çatışmaların durmadığını, Refah'ta çatışmaların devam ettiğini belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.