Netanyahu: "İsrail vatandaşlarından iki şey istiyorum..."

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'a yönelik saldırılarla ilgili olarak İsraillilere hitap etti. Netanyahu, "Sizden iki şey talep ediyorum," diyerek önemli uyarılarda bulundu.

İsrail-Lübnan çatışmalarında en kanlı günlerden biri yaşandı. İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarında çok sayıda kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı.

Bölgedeki gerilim artarken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan dikkat çekici açıklamalar geldi. Netanyahu, "Hâlâ anlamayanlar için İsrail'in politikasını netleştirmek istiyorum: Tehdidin bizi etkilemesini beklemiyoruz, onun önüne geçiyoruz. Her yerde, her cephede, her an. Üst düzey teröristleri ve füzeleri hedef alıyoruz ve durmuyoruz," dedi.

Netanyahu, "Bize zarar vermeye çalışanlara daha sert yanıt veririz," ifadesini kullanarak, "Güvenlik dengesini ve kuzeydeki güç dengesini değiştirmeye kararlıyım ve bunu gerçekleştiriyoruz. İsrail şehirlerini ve vatandaşlarını hedef alabilecek binlerce füze ve roketi yok ediyoruz," şeklinde konuştu.

Netanyahu, "Önümüzde zor günler var," diyerek İsrail vatandaşlarına iki önemli talimat verdi: "İlk olarak, İç Cephe Komutanlığı'nın talimatlarına uyun, bu hayat kurtarır; ikincisi, kararlılıkla, sorumlulukla ve sabırla bir arada durun."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.