Netanyahu: "Kim bize zarar verirse, biz de ona zarar veririz"

İran'ın İsrail'e İHA ve balistik füze saldırısı, bölgedeki gerilimi artırarak uluslararası toplumda endişelere neden oldu. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sert tepkisi ve savaş kabinesiyle yapılan toplantı, krizin boyutunu gözler önüne seriyor.

İRAN'IN İSRAİL'E İHA VE BALİSTİK FÜZE SALDIRISI

İran, İsrail ile arasındaki gerilimde yeni bir boyut açtı ve İsrail'e İHA saldırısı başlattı. İran Devrim Muhafızları, Şam'daki konsolosluğa yapılan saldırıya karşılık olarak başlatıldığını belirttiği bu operasyonun adını "Doğru Vaat" olarak açıkladı.

BÖLGEDEKİ GERGİNLİK VE TEPKİLER

Saldırıların ardından Ürdün, İsrail, Lübnan, Mısır ve Irak hava sahalarını kapattı ve Ürdün genelinde olağanüstü hal ilan edildi. Suriye, olası İsrail saldırısına karşı savunma sistemlerini alarma geçirdi. Türk Hava Yolları (THY), AJet ve Pegasus'un Tahran ve İsfahan'a giden uçakları geri çağrıldı.

NETANYAHU'NUN TEPKİSİ VE TOPLANTI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın İHA saldırısına sert bir tepki verdi. Netanyahu, İsrail'in her türlü tehdide karşı savunma ve saldırı için hazır olduğunu belirtti ve iç cephe komutanlığının direktiflerini dinlemelerini istedi. Netanyahu, savaş kabinesiyle bir toplantı düzenledi ve üst düzey yetkililerle birlikte stratejileri değerlendirdi.

Netanyahu, "Açık bir prensip oluşturdum; kim bize zarar verirse, biz de ona zarar veririz. Kendimizi her türlü tehdide karşı savunacağız ve bunu soğukkanlılıkla ve kararlılıkla yapacağız. İç Cephe Komutanlığı’nın direktiflerini dinlemenizi rica ediyorum. Birlikte ayakta duracağız ve Tanrı’nın yardımıyla birlikte üstesinden geleceğiz." dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!