Netanyahu Lübnanlıları tehdit etti: "Evlerinizi terk edin"

İsrail ordusunun bu sabah itibarıyla başlattığı yoğun hava saldırılarının ardından Başbakan Netanyahu, Lübnan halkına bir video mesaj yayımlamış bulundu.

İsrail ordusunun bu sabah itibarıyla başlattığı yoğun hava saldırılarının ardından Başbakan Netanyahu, Lübnan halkına bir video mesaj yayımladı. Netanyahu, İsrail ordusunun saldırılarını artırdığı Lübnan'da halkı evlerini terk etmeye çağırarak, saldırılar sona erdiğinde "güvenle geri dönecekleri" iddiasında bulundu.

Netanyahu, Lübnan halkını "tehlikeden uzak durmaları" konusunda uyaran İsrail ordusunun uyarısını ciddiye almalarını tavsiye etti. Ayrıca, Hizbullah'ın Lübnan halkını "canlı kalkan" olarak kullandığını ve roketlerinin İsrail’i hedef aldığını öne sürdü.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, gerçekleştirilen hava saldırılarıyla Hizbullah’ın 20 yıllık altyapısını "çökerttiklerini" belirtti. Gallant, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın "yalnız kaldığını" ve "Rıdvan Gücü'nün tüm birimlerinin etkisiz hale getirildiğini" savundu.

Dün Beyrut'a yapılan saldırıda, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından İbrahim Akil ile "Rıdvan Gücü"nün eski komutanlarından Ahmed Mahmud Vehbi’nin de aralarında bulunduğu 15 Hizbullah üyesi hayatını kaybetmişti. 

İsrail ordusu, 8 Ekim'den bu yana Lübnan Hizbullahı ile sınır hattında yaşanan çatışmaların tırmanmasının ardından, bugün Lübnan'ın güney ve Bekaa bölgesindeki sivillere, "Hizbullah'a ait noktaların yakınında iseniz evlerinizi terk edin" şeklinde bir mesaj gönderdi ve bu noktalara saldırı yapma tehdidinde bulundu. Lübnan Sağlık Bakanlığı ise, sabah saatlerinden itibaren devam eden hava saldırılarında en az 274 kişinin öldüğünü bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.