Netanyahu: Tahran'ın tiranlarına mesajım var, İsrail'i test etmeyin

Münih'teki Güvenlik Konferansı'nda konuşan Netanyahu İsrail hava sahasında düşürüldüğünü belirttiği İran'a ait birinsansız hava aracının parçasını göstererek, ''Tahran'ın tiranlarına bir mesajım var. İsrail'in kararlılığını...

Münih'teki Güvenlik Konferansı'nda konuşan Netanyahu İsrail hava sahasında düşürüldüğünü belirttiği İran'a ait bir
insansız hava aracının parçasını göstererek, ''Tahran'ın tiranlarına bir mesajım var. İsrail'in kararlılığını test etmeyin'' dedi.

Almanta Münih'te gerçekleştirilen Güvenlik Konferansı'nda konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu İran'ı 'dünyadaki en büyük tehdit' olarak nitelendirirken, gerekirse sadece İran'ın Ortadoğu'daki müttefiklerine karşı değil, İran'a karşı da harekete geçebileceklerini söyledi.

Konuşması sırasında bu ay İsrail hava sahasında düşürüldüğü belirtilen İran yapımı bir İHA'nın parçasını gösteren Netanyahu, ''İsrail asle rejimin (İran) terör ilmeğini boynumuza geçirmesine izin vermeyecek. Gerekirse sadece İran'ın vekillerine karşı değil kendisine karşı da harekete geçeriz'' ifadelerini kullandı.

'İRAN ORTADOĞU'NUN ETRAFINI ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR'

Konferansta söz alan Netanyahu, bir harita üzerinden İran'ın Ortadığu'daki etkisinin büyüdüğünü ABD'li ve Avrupalı diplomatlara göstererek ''Maalesef IŞİD sıkıştırılırken İran içeriye giriyor, süregiden imparatorluğunu kurmak için Yemen'in güneyinden Ortadoğu'nun etrafını çevirmeye çalışıyor. Aynı zamanda İran'dan Irak'a, Suriye'ye, Lübnan'a ve Gazze'ye bir kara köprüsü yaratmaya çalışıyor. Bu bizim için çok tehlikeli bir gelişme'' şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”