Netanyahu’dan 10 saniyelik video geldi: "Kuzeyde yaşayanları evlerine döndüreceğiz"

Netanyahu, "Daha önce de söyledim: Kuzeyde yaşayan sakinleri, güvenli bir şekilde evlerine geri döndüreceğiz ve tam olarak yapacağımız şey bu" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya üzerinden paylaştığı 10 saniyelik video mesajında, "Kuzeyde yaşayanları evlerine geri döndüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları ve telsizlerde meydana gelen patlamaların ardından tüm gözler İsrail-Lübnan sınırına çevrildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, mevcut durumun savaşta "yeni bir aşamaya" geçiş anlamına geldiğini ve bu doğrultuda İsrail güçlerinin Lübnan sınırına kaydırıldığını belirtti. Bu açıklamalar sonrasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan dikkat çekici bir paylaşım geldi. X platformunda yayınladığı 10 saniyelik video mesajında, İsrail'in Hizbullah ile yaşanan çatışmalar sırasında kuzeydeki sınır bölgelerinden tahliye edilen on binlerce kişinin evlerine geri dönebilmeleri için gerekli adımların atılacağını ifade etti. Netanyahu'nun bu açıklaması, bölgede tansiyonun yükseldiği bir dönemde, İsrail'in gelecekteki adımlarına dair önemli bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Netanyahu, "Daha önce de söyledim: Kuzeyde yaşayan sakinleri, güvenli bir şekilde evlerine geri döndüreceğiz ve tam olarak yapacağımız şey bu" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.