Netanyahu’dan Hamas ile Ateşkes Görüşmelerinde Sıkı Şartlar

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas ile ateşkes görüşmelerinde Gazze'ye yeniden saldırı hakkının korunmasını şart koştu. Mısır’dan silah kaçırılmasını engelleme ve Hamas’ın Gazze'nin kuzeyine dönmesini önleme talepleri gündemde. İsrail, Kahire’ye heyet gönderecek.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile Gazze Şeridi'nde yapılacak olası bir ateşkes anlaşmasında, İsrail’in savaş hedeflerine ulaşana kadar Gazze'ye yeniden saldırabilme hakkının güvence altına alınmasını talep etti. Mısır'dan silah kaçırılmasını engelleme ve Hamas'ın Gazze'nin kuzeyine dönmesini önleme gibi sıkı şartlar öne sürülüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile Gazze Şeridi'nde bir ateşkes anlaşması üzerinde müzakerelerde bulunurken, herhangi bir ateşkesin "İsrail'in savaş hedeflerini gerçekleştirmeye kadar Gazze'ye yeniden saldırabilme hakkını" güvence altına alması gerektiğini belirtti. 

Netanyahu'nun bu açıklamaları, Gazze'de devam eden çatışmaların ardından İsrail'in ateşkes şartlarını vurgulayan bir açıklama olarak değerlendiriliyor. İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, olası bir ateşkes anlaşmasında Gazze'ye yeniden müdahale etme hakkını koruma talebinde bulunuyor. Ayrıca, Mısır'dan Gazze'ye silah kaçırılmasını önlemek ve Hamas mensuplarının Gazze'nin kuzeyine dönmesini engellemek gibi şartlar da öne sürülüyor.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM

İsrail, Hamas’ın askeri kabiliyetlerini zayıflatmak ve Gazze'de Hamas’ın yeniden güçlenmesini önlemek amacıyla operasyonlarına devam ediyor. Ancak İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Hamas’ı askeri olarak yok etmenin mümkün olmadığını, çünkü Hamas’ın bir fikir olduğunu" ve bu hedefin kamuoyunu yanıltma anlamına geldiğini ifade etti.

 

KAHİRE'YE HEYET GÖNDERİLECEK

İsrail, bu hafta ateşkes müzakereleri için bir heyeti Kahire'ye göndermeyi planlıyor. Ayrıca ABD Dış İstihbarat Teşkilatı CIA Direktörü William Burns'ün de bu görüşmelere katılacağı belirtiliyor.

 İSRAİL’DE HALKIN TEPKİSİ

İsrail’de halk, Başbakan Netanyahu’nun konutuna yürüyüş düzenlemeyi planlıyor. Bu, Netanyahu’nun politikalarına karşı artan bir halk tepkisinin ifadesi olarak görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.