Netanyahu'dan Lübnan açıklaması: "Bir tehdidi beklemiyoruz, onu öngörüyoruz"

İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnan’a yönelik yoğun hava saldırıları sonrası, "Kuzeydeki güvenlik ve güç dengesini değiştireceğiz demiştik, şu an tam olarak bunu yapıyoruz" dedi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda ölü sayısının 182’ye, yaralı sayısının ise 727’ye yükseldiğini açıkladı.

İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği yoğun hava saldırılarının ardından, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "kuzeydeki güç dengesini değiştireceklerine yönelik verdikleri sözü yerine getirdiklerini" vurguladı.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Netanyahu, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarının yönetildiği Savunma Bakanlığı kompleksinde açıklamalarda bulundu. Netanyahu, "Kuzeydeki güvenlik ve güç dengesini değiştirme sözü verdim. Şu anda tam olarak bunu yapıyoruz," dedi.

Netanyahu ayrıca, "Henüz anlamayanlar için İsrail'in politikasını netleştirmek istiyorum. Bir tehdidi beklemiyoruz, onu öngörüyoruz. Her yerde, her zaman," ifadelerini kullandı.

Netanyahu’nun bu açıklamaları, Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Ordusu Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar’ın da katıldığı bir toplantının ardından geldi.

Olayın arka planı:
İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren Lübnan’ın güney şehirleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 182’ye, yaralıların sayısının ise 727’ye yükseldiğini duyurdu.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine doğru göç dalgası devam ederken, Eğitim Bakanlığı eğitime ara verildiğini, İçişleri Bakanlığı ise okulların saldırılar nedeniyle yerinden edilen vatandaşlara açıldığını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.