Netanyahu’dan Lübnan Halkına Kritik Çağrı: "Evlerinizi Hemen Terk Edin!"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in Lübnan’daki saldırıları sonrası Lübnan halkına seslenerek, sivillerin evlerini terk etmeleri gerektiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, devam eden İsrail saldırılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir video mesaj yayınlayan Netanyahu, Lübnan halkına çağrıda bulunarak, Hizbullah’ın sivilleri insan kalkanı olarak kullandığını ve bu nedenle evlerini terk etmeleri gerektiğini belirtti.

Netanyahu, açıklamasında, "Lübnan halkına bir mesajım var: İsrail'in savaşı sizinle değil, Hizbullah ile. Hizbullah, uzun zamandır sizi insan kalkanı olarak kullanıyor, oturma odalarınıza roketler ve garajlarınıza füzeler yerleştiriyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) bu sabah itibarıyla sizleri tehlikeden uzak durmanız için uyardı. Lütfen bu uyarıyı dikkate alın ve Hizbullah’ın sizin ve ailenizin hayatını tehlikeye atmasına izin vermeyin. Operasyonumuz bittiğinde, evlerinize güvenle dönebileceksiniz" dedi.

Netanyahu’nun bu açıklaması, Lübnan ile İsrail arasındaki gerilimin tırmandığı bir dönemde geldi. İsrail, Lübnan sınırında Hizbullah’a karşı askeri operasyonlarına devam ederken, Netanyahu’nun sivillere yönelik bu çağrısı dikkat çekti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.