Netanyahu'dan Şok Açıklama: Saldırı Çok Yakında!

İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yakın kaynaklar, ülkelerine yönelik bir saldırının 'çok yakında' gerçekleşeceğini bildirirken, ABD'den sızan belgeler, İsrail'in füzelerini ve askeri hedeflerini hazırladığını gösteriyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakın bir kaynağın aktardığına göre, İsrail’e yönelik bir saldırının "çok yakında" gerçekleşeceği belirtiliyor. Ancak, Başbakan Netanyahu bu saldırının tam tarihini açıklamadı.

BELGELER, SİLAHLAR VE STRATEJİLER

ABD'den sızan belgelerde, İsrail’in saldırıya hazırlık süreci detaylandırılıyor. Bu belgeler, İsrail’in doğu sınırlarına ve batı kıyılarına yerleştirdiği füzelerin, olası bir saldırıya hazırlandığını ortaya koyuyor. Belgelerde, Birleşmiş Milletler’in nükleer güce sahip olmadığını bildirdiği İsrail’in nükleer bombalarını hazırladığına dair herhangi bir bilgiye yer verilmediği de dikkat çekiyor.

HEDEFLER BELİRLENMİŞ

KAN haber ajansının duyurduğuna göre, İran’da vurulacak hedefler çoktan belirlendi. ABD, geçtiğimiz haftalarda İsrail’i, İran’ın yakıt üretim tesisleri ve nükleer enerji binalarını hedef almaması konusunda uyarmıştı. Ancak, İsrail hükümeti ABD’nin bu uyarısına uygun şekilde askeri hedefleri seçtiğini açıkladı.

GÜÇ GÖSTERİSİ ARAYIŞI

İsrail’in aşırı sağcı Milli Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Netanyahu’nun evine yönelik bir Hizbullah insansız hava aracının (İHA) saldırısından sonra daha geniş hedeflerin vurulması için baskı yapıyor. Ben-Gvir, ABD’nin önerdiği hedefleri "büyük bir zayıflık" olarak nitelendirerek, güç gösterisi yapmak amacıyla daha fazla hedefin vurulması gerektiğini savunuyor.

DİKKAT ÇEKEN HAZIRLIKLAR

ABD istihbarat örgütlerinden sızdırılan belgeler, İsrail’in gelecek saldırı için yoğun bir hazırlık içinde olduğunu gösteriyor. Füzelerin sınır bölgelerine taşındığı ve THAAD hava savunma sisteminin İsrail’i aktif olarak koruduğu bilgisi, bu saldırının ne denli ciddiyetle hazırlandığını ortaya koyuyor.

İsrail Milli Savunma Bakanı Yoav Gallant, 9 Ekim’de yaptığı açıklamada, "(İran’a yapılacak) saldırımız ölümcül, net ve her şeyden önemlisi şaşırtıcı olacak. Ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamayacaklar, sonuçları görecekler" ifadelerini kullandı.

KILIÇLAR ÇEKİLDİ

İsrail’in sınırdaki mühimmat hareketliliği ve füze savunma sistemlerinin yerleştirilmesi, yaklaşan saldırının tarihinin yakın olduğunu gösteriyor. Savaş hazırlıkları devam ederken, bölgedeki gerilim her geçen gün artıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.