Netanyahu'dan suikast açıklaması: 'Herkes ağır bir bedel ödeyecek'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Caesarea'daki evine düzenlenen İHA saldırısını İran’a bağladı ve suikast girişiminin ağır bedelleri olacağını vurguladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Caesarea'daki evine düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Netanyahu, saldırının İran tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederek, "Bugün bana ve eşime suikast düzenlemeye çalışan İran ajanları acı bir hata yaptı. Bu saldırı, beni savaşı sürdürmekten caydırmayacak ve İsraillilere zarar veren herkes ağır bir bedel ödeyecek," dedi. Ayrıca, Gazze Şeridi ve Lübnan'daki saldırıların devam edeceğini belirtti ve "Gazze'den esirlerimizi ve kuzeydeki sakinlerimizi geri getireceğiz," ifadelerini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ise sosyal medya üzerinden, "Bugün Başbakan Netanyahu ve ailesine suikast girişiminde bulunan İranlı vekiller, İran'ın gerçek yüzünü ve liderlik ettiği şeytani ekseni bir kez daha ortaya çıkarmıştır," açıklamasını yaptı.

İsrail Meclis Başkanı Amir Ohana da, "İran, vekili Hizbullah aracılığıyla bugün büyük bir hata yaptı. Bedelini ödeyecekler. Bana kalırsa, bu bedeli ödedikten sonra, bırakın İHA’yı, kağıttan uçak uçurmayı öğrenmiş olmalarına bile pişman olacaklar," şeklinde konuştu.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun evinin İHA ile hedef alındığını ve saldırı sırasında Netanyahu ile eşinin evde olmadığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.