Netanyahu’nun Evi Vuruldu: İran Suikast Girişiminde mi Bulundu?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evi, Hizbullah İHA'sıyla vuruldu. Sosyal medyada yayılan öncesi ve sonrası fotoğrafları büyük ses getirdi. Netanyahu, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evine yönelik Hizbullah tarafından gerçekleştirilen İHA saldırısı, büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Netanyahu'nun evinin vurulmadan önceki ve vurulduktan sonraki hali gösterildi. Hizbullah kanallarının yayımladığı fotoğraflarda, saldırının evde yarattığı hasar gözler önüne serildi.

SALDIRI ÖNCESİ VE SONRASI GÖRÜNTÜLER

Hizbullah'a ait insansız hava aracının (İHA) saldırıdan hemen önce çektiği görüntüler, sosyal medya platformlarında "önce" ve "sonra" başlıklarıyla paylaşıldı. "Sonra" yazan fotoğraflarda, Netanyahu'nun evinde oluşan hasarın detayları dikkat çekti. Fotoğraflara göre, İHA'nın hedefi bir yatak odasının penceresi oldu. Patlama sonrası evde ciddi hasar meydana gelirken, herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

SERA NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

Saldırı sırasında evde bulunan İsrail Başbakanı'nın eşi Sera Netanyahu, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sera Netanyahu, "O esnada çamaşır asıyordum. Patlamayı duyunca çok korktum ve çığlık attım. Yaralanmamış olmam büyük bir şans" ifadelerini kullandı.

İSRAİL İRAN'I SORUMLU TUTUYOR

İsrail 12. Kanal'a konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi, saldırıdan İran'ı sorumlu tuttu. Yetkili, "İran, İsrail Başbakanı'na suikast düzenlemeye kalkıştı" diyerek suçlamalarda bulundu. İsrail hükümeti, bu saldırının arkasında İran'ın olduğuna inandığını belirtti.

NETANYAHU'DAN MESAJ: "BİZİ YILDIRAMAYACAKLAR"

Saldırı sonrası Netanyahu, evinin önünde çektiği bir videoyu sosyal medya hesaplarında paylaştı. Netanyahu, "Hiçbir şey bizi yıldırmayacak. Savaşmaya devam edeceğiz" diyerek kararlılığını ifade etti. Videoda herhangi bir yaralanma belirtisi göstermeyen İsrail Başbakanı, saldırıya rağmen güçlü bir duruş sergiledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.