Netanyahu'nun koalisyonuna muhalefet partisinin katıldığı duyuruldu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, muhalefetteki Gideon Saar'ın partisinden dört milletvekilinin hükümete katıldığını ve koalisyonunu genişlettiğini açıkladı.

Netanyahu, yaptığı bir görüntülü açıklamada, uzun süredir müzakere ettiği Gideon Saar ve partisinin koalisyona katıldığını duyurdu.

Saar'ın partisindeki dört milletvekiliyle birlikte koalisyona katılması, Netanyahu hükümetinin 120 sandalyeli meclisteki milletvekili sayısını 68'e çıkardı.

Saar'ın herhangi bir bakanlık görevi üstlenmeyeceği, ancak siyasi kabine ve daraltılmış güvenlik kabinesine katılacağı ifade edildi.

Netanyahu, konuşmasında "güç dengesindeki değişikliklerin bölgede yeni ittifaklar kurmalarını sağlayabileceğini" belirterek, "İsrail vatandaşları, bunlar aynı zamanda zorlu günler. Bedeli ağır olan zor bir savaşın ortasındayız," dedi.

İsrail basını, Saar'ın koalisyona katılmasının, Netanyahu'nun kabinesini aşırı sağcı müttefiklerinden ve diğer koalisyon ortaklarından gelecek hükümeti devirme tehditlerine karşı daha güvenli hale getireceğini öne sürdü.

Daha önce Netanyahu'nun liderliğindeki Likud partisinde siyaset yapan Gideon Saar, 2019'da Likud liderliği için Netanyahu'ya rakip olmuş fakat başarılı olamamıştı. Saar, 2020'de kendi kurduğu partisiyle siyaset yapmış ve 2021'de Netanyahu'yu bir yıllığına iktidardan uzaklaştıran koalisyonda yer almıştı.

Son günlerde, Saar'ın hükümete katılmak üzere Netanyahu ile pazarlık yaptığına dair kulis haberleri dolaşıyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.