Netanyahu’ya Cevap: Hizbullah, İsrail’e “Dehşet Dolu Plan” Hazırladı!

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, "Açık Hesap Savaşı" adı verilen yeni bir aşamaya girdiklerini belirterek, Hizbullah’ın İsrail’e karşı hazırladığı planların İsrail’i dehşete düşüreceğini ifade etti.

Hizbullah’ın özel harekat komutanı ve Rıdvan Gücü'nün kurucusu İbrahim Akil, İsrail’in Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti. Cenaze töreninde konuşan Naim Kasım, Akil'in "Kudüs ve Filistin şehidi" olduğunu vurguladı. Akil’in hayatını cihada adadığını belirten Kasım, İsrail’in bu tür saldırılarla Hizbullah’ın direnişini kıramayacağını söyledi.

AÇIK HESAP SAVAŞI BAŞLADI

Kasım, Hizbullah'ın İsrail’in son saldırılarına vereceği yanıtı açıklamaktan kaçınarak, "Açık Hesap Savaşı" adı altında yeni bir döneme girdiklerini ilan etti. Hizbullah’ın bu süreçte hazırladığı stratejilerin İsrail’i dehşete sürükleyeceğini dile getiren Kasım, İsrail’in kuzey bölgelerinden daha fazla göç olacağını öne sürdü.

İSRAİL’E SERT MESAJLAR

Hizbullah’ın askeri olarak her türlü senaryoya hazır olduğunu belirten Kasım, Gazze’deki savaşa son verilene kadar Lübnan Destek Cephesi’nin aktif bir şekilde direnmeye devam edeceğini söyledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Hizbullah’ın saldırılarına sert yanıt verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini dile getirerek tehditlerini sürdürdü.

İSRAİL’İN HAVA SALDIRISI

20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlenen İsrail hava saldırısında, aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu 45 kişi hayatını kaybetmiş, Hizbullah’ın önde gelen komutanı İbrahim Akil de bu saldırıda yaşamını yitirmişti. Uluslararası toplum, bu çatışmaların bölgesel bir savaşa dönüşmesinden endişe ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.