Netanyahu'ya Suikast Girişimi: İran Ajanları Hata Yaptı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, evine yapılan İHA saldırısının ardından İran ajanlarını suçladı. Netanyahu, saldırının kendisini caydırmayacağını vurguladı ve İsraillilere zarar verenlerin bedelini ödeyeceğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Caesarea'daki evine insansız hava aracı (İHA) ile düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Netanyahu, saldırının İran ajanları tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, "Bugün bana ve eşime suikast düzenlemeye çalışan İran ajanları acı bir hata yaptı" dedi.

NETANYAHU'DAN SERT MESAJ

Netanyahu, saldırının kendisini savaşı sürdürmekten caydırmayacağını vurguladı. "İsraillilere zarar veren herkes ağır bir bedel ödeyecek" diyerek, Gazze Şeridi ve Lübnan'daki saldırıların devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, Gazze'den esirleri ve kuzeydeki sakinleri geri getirme kararlılığını dile getirdi.

İSRAİL DIŞİŞLERİ'NDEN İDDİALAR

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Başbakan Netanyahu ve ailesine suikast girişiminde bulunan İranlı vekiller, İran'ın gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır" ifadelerini kullandı.

İRAN'A SERT UYARI

İsrail Meclisi Başkanı Amir Ohana ise, "İran, vekili Hizbullah vasıtasıyla büyük bir hata yaptı. Bedelini ödeyecekler. Bana kalırsa, bu olaydan sonra kağıttan uçak uçurmayı bile öğrenmeye pişman olacaklar" dedi.

İHA İLE HEDEF ALINDI

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun evinin İHA ile hedef alındığını duyurmuş, saldırı sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı bilgisi verilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.