Netflix öneri puanlama algoritmasında değişiklik

Netflix, kullanıcı deneyimini daha da geliştirmek adına önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Hizmetin merkezi özelliklerinden biri olan "eşleşme" puanı, seyircilerin film ve TV şovları arasında gezinirken memnuniyetlerini yüzde olarak gösteriyordu.

Dijital yayın devi Netflix, hizmetinin temel özelliklerinden biri olan "eşleşme" puanını kaldırmayı düşünüyor. Seyircilere film ve TV şovları arasında gezinirken memnuniyetlerini yüzde olarak gösteren bu özellik, bazı kullanıcılar tarafından kafa karıştırıcı bulunduğu için platform tarafından revize edilebilir.
 

SEYIRCI DENEYIMINI YENIDEN ŞEKILLENDIRIYOR

Netflix, artık daha etkili bir öneri sistemine odaklanmak için "etiketleme" konseptini getiriyor. Bu, filmlere ve TV şovlarına kısa ve tanımlayıcı kelimeler ekleyerek izleyicilere daha spesifik öneriler sunmayı amaçlıyor.

 

NETFLİX'İN ETİKETLEME STRATEJİSİ

Netflix'in yeni etiketleme stratejisi, seyircilere daha kişisel ve hızlı bir içerik seçimi sağlamayı hedefliyor. 3.000 etiket içerisinde yer alan kelimeler, filmleri ve TV şovlarını daha doğru bir şekilde tanımlamak için kullanılacak. Bu yeni özellik, izleyicilere içerik tercihlerini belirlemede daha fazla esneklik sunarak, Netflix'in diğer yayın platformlarına karşı daha rekabetçi olmasını sağlayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dijital + Haberleri

WhatsApp: Milyonlarca kişi uygulamaya gizlice erişim sağlıyor
Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
X'te Yeni Hesap Açacaklara Kötü Haber: Artık Parayı Veren Tweet Atabilecek!
Ayak İşleri dizisinin 4. sezonunun duyurusu yapıldı
Game of Thrones sevenlerine müjde! Yeni dizisinin çıkış tarihi açıklandı