Netflix şifre paylaşımı konusunda çözüm arıyor

Amerikalı dijital içerik platformu Netflix, bir kez daha şifre paylaşımının önüne geçebilmek için harekete geçti.

AmTeknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların alışkanlıklarının da değiştiği bir gerçek. Nitekim artık birçok insan bir şeyler seyredeceği zaman uydu kanallarını açmak yerine ya internetten bir şeyler bulmayı ya da Netflix, Disney+ gibi platformları kullanmayı tercih ediyor. Öte yandan karşı taraf yani dijital içerik servisleri bu değişimden çok mutlu olmakla birlikte onların da büyük problemleri yok değil.

Netflix şifre paylaşımı konusuna takmış durumda

Dijital içerik platformları arasında hala en ünlüsü olan Netflix, yıllardır şifre paylaşımı sorunuyla uğraşıyor. Amerikalı platform tarafından yapılan son açıklamalara göre, herhangi bir ücret ödemeden ailesinden ya da arkadaşlarından birinin şifresi ile Netflix’e giriş yapan kişilerin toplam sayısının 100 milyona yaklaştığı ifade edildi. Bu gerçekten çok büyük bir sayı çünkü Netflix’in kayıtlı abone sayısı bile bunun ancak 2,5 katı seviyelerinde.

İşte bir an önce bu duruma bir dur demek isteyen Netflix, geçmişteki benzer olumsuz girişimlerini bir kenara iterek yeni yılda bir kez daha şifre paylaşımına karşı savaş açmaya hazırlanıyor.

Bu konuya ilişkin henüz nasıl bir çözüm üretileceği şimdilik meçhul ancak Amerikalı dijital içerik üreticisine yakın kaynaklar tarafından servis edilen bilgilere göre, Netflix’in öncelikli amacı şifre paylaşımının önüne geçmek ve bu soruna çözüm bulana kadar da pes etmek yok. Bakalım Netflix, önümüzdeki yıl hangi tedbirlerle adından bahsettirecek.

DaVinci Resolve sonunda iPad’e geldi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dijital + Haberleri

WhatsApp: Milyonlarca kişi uygulamaya gizlice erişim sağlıyor
Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
X'te Yeni Hesap Açacaklara Kötü Haber: Artık Parayı Veren Tweet Atabilecek!
Ayak İşleri dizisinin 4. sezonunun duyurusu yapıldı
Game of Thrones sevenlerine müjde! Yeni dizisinin çıkış tarihi açıklandı