Netflix “Thumbs Up” seçeneğini ekliyor

Netflix yeni geliştirdiği öneri algoritması ile bir showu sadece beğenmeniz ve çok beğenmeniz arasında seçim yapmanıza izin verecek.

İzleyiciler, bugünden itibaren tüm cihazlarda geleneksel “Beğenme” simgesinin hemen yanındaki yeni seçeneği fark edebilirler. Normal beğenme seçeneğine ek olarak bu seçenek 2 Thumbs Up sunacak, bu da bir showu çok fazla beğenmeniz anlamına geliyor. 2 Thums Up verdiğiniz showlar neticesinde algoritmanız yeniden şekillenecek.

Yeni özellik sayesinde Netflix’in kişiye özel algoritması daha düzenli bir şekilde çalışacak. Örneğin, Russian Doll gibi bir şova çift beğeni vermek, bir kadının başrolde olduğu daha fazla gizem veya dramatik şovun size önerileceği anlamına gelecek. Midsomer Murders gibi bir şovu beğenmek, Netflix’in size daha fazla İngiliz dedektif draması sunacağı anlamına gelecek.

Platformun başparmak tabanlı derecelendirme sistemi, son yıllarda eleştirmenlerden adil bir pay aldı. Platform, beş yıldızlı derecelendirme sistemini 2017’de değiştirdi. İzleyiciler en başta Netflix’in algoritmik sisteminin bozulacağından endişe etmişti ancak böyle bir şey gerçekleşmedi. Platform özellikle Squid Game’den sonra ciddi anlamda popülerlik elde etti. Hal böyle olunca da platform farklı özellikler sunarak mevcut kitlesini korumaya çalışıyor.

Kamera teknolojisi yeniden şekilleniyor: 3 boyutlu görüntüleme

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
Instagram’dan ilk adım sorunu olanlara yeni özellik!