Neuralink'in "Blindsight" cihazı FDA'dan "çığır açan cihaz" unvanı aldı

Neuralink'in Blindsight cihazı FDA'dan "çığır açan cihaz" unvanı aldı. Elon Musk, bu cihazın görme engelli bireylerin görsel korteksi sağlamsa görme yeteneği kazandırabileceğini, başlangıçta düşük çözünürlükte olsa da zamanla doğal görüşten daha iyi olabileceğini belirtti.

Neuralink'in Blindsight cihazı, FDA tarafından "çığır açan cihaz" olarak değerlendirildi. Elon Musk, bu yenilikçi teknoloji sayesinde iki gözünü kaybeden veya doğuştan görme engelli bireylerin, görsel korteksi sağlamsa görme yeteneği kazanabileceğini açıkladı.

Neuralink'in sosyal medya platformu X'teki hesabından yapılan açıklamada, FDA'nın Blindsight cihazına "çığır açan cihaz" unvanı verdiği duyuruldu. 

Elon Musk, X'ten yaptığı paylaşımda, Blindsight'in iki gözünü kaybeden veya doğuştan görme engelli bireylerin, eğer görsel korteksi sağlamsa, görme yeteneği kazandırabileceğini belirtti. Musk, "Başlangıçta görüş kalitesi Atari grafikleri gibi düşük olacak, ancak ileride doğal görüşten bile daha iyi olma potansiyeli taşıyor," dedi. 

Musk, ünlü Star Trek dizisinde görme engelli olup bir cihaz aracılığıyla görebilen Geordi La Forge karakterini örnek vererek, Blindsight'in kızılötesi, ultraviyole ve hatta radar dalga boyunda görüş sağlama potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.