Nevruz öncesi HDP’ye operasyon: 10 kişi gözaltında

Ömer Faruk Gergerioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi, HDP'ye kapatma davasının açılmasının ardından düzenlenen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.

HDP'nin kapatılma davasının açılmasının ardından Türkiye'nin bir çok ilinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. İstanbul'da düzenlenen operasyonda HDP'nin Beşiktaş ve Kağıthane ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınırken Adana'da düzenlenen operasyonda 15 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul'da PKK'ya yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 15 kişiden 10'u gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte PKK adına faaliyete bulundukları iddia edilen 15 kişinin gözaltına alınması için 4 ilçede 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler, HDP'nin Kağıthane ilçe eş başkanları B.D. ve A.Y. ile Beşiktaş ilçe eş başkanı R.B'nin de aralarında olduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye el koyuldu.

Adana'da 15 gözaltı kararı

Adana'da yasadışı gösterilere katıldığı ve örgüt propagandası yaptığı iddia edilen 15 kişinin yakalanması için şafak vakti operasyon düzenlendi.  

HDP'li Betül Koca gözaltına alındı 

HDP Kadın Komisyonu Üyesi Betül Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımla gözaltına alındığını duyurdu. Koca paylaşımında "Evim aranıyor. Gözaltına alınıyorum" ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor